Skořice ceylonská mletá
Související produkty
Detailní popis produktu
lat. Cinnamomum zeylanicum
Aromatická kůra stálezelených tropických stromů rostoucích na Srí Lance. Je považována za nejkvalitnější skořici na světě. Oproti indonéské skořici má jemnější a delikátnější chuť i vůni, světlejší barvu a velmi nízký obsah alkaloidu kumarinu. Skořice jako koření se využívá zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké a španělské. Skořice podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, prohřívá pokožku, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak, pomáhá při hubnutí a zevně proti revmatismu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.