lat. Levisticum officinale
Koření se jím polévka z brambor a česneku, tzv. oukrop, nebo bylinková polévka vařená kolem velikonoc, kdy bylo zvykem sníst "něco zeleného". Do pokrmů nedáváme libečku mnoho, je příliš aromatický. Libeček přidáváme do hovězích vývarů, do bramborové polévky, do hrachové polévky a vůbec do zeleninových bílých polévek. Libečkem můžeme kořenit rajčatový a paprikový salát, přidávat jej nadrobno rozsekaný do nádivek, karbanátků, k dušeným masům se zeleninou, do tvarohu, do pomazánek, bylinkového másla, do rozmanitých omáček. Dodává jídlům aromatickou masovou příchuť.
Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.